[ 1. НАСЛОВНА , АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА ] 13 Јун, 2019 20:02
Наш члан удружења и предсједник Управног Одбора Саша Николић, је имао своје виђење дешавања на скупштини. Како је то изгледало прочитајте у његовој пјесми која слиједи.

РЕДОВНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ПОРОДИЦА СА 4 И ВИШЕ ДЈЕЦЕ

Деветога јуна у Палама
у Скупштинским је просторијама:
одржана редовна Скупштина
представника из многих општина
породица наших вишечланих
од Господа Бога изабраних,
да поштују све Божије свеце
и четворо да имају дјеце,
неки од њих и више имају
и потомство бројно остављају.
Скупштину је Жељко отворио
о успјеху нашем говорио
предсједник је с Пала Удружења
има предлог и добра рјешења,
а дјела су његова велика
са дванаест он је привредника
постигао добре договоре
потписао Жељко уговоре
и општини захтјев је поднио
Удружење наше представио.
Породице успјешно повеже,
друштвене је активир'о мреже.
Увијек је он у доброј форими
дијалошкој приступа платформи,
и постиже све комуникације
за добробит цијле нације.
На Скупштини тога истог дана
из Крајине ево нам Јована,
предсједника, Радовановића,
да нам каже значајна открића
како се је јуначки борио
Удружење успјешним створио.
о чему је говорио нама
и подршку дао нама свима.
Ласица је представник општине,
за планове из ове године,
на Скупштини нама говорио
и о плану општине зборио
о српскоме пронаталитету,
и односу Срба у свијету.
Присутне је Саша поздравио
и Управни одбор представио.
Обратила нама се је тада
Голијан из Хан Пијеска Рада.
Жупљанин је Бранислав ту био
Котор Варош своју представио,
дивљење је изазв'о у мени
каже да су баш сви запослени
са подручја од Котор Вароши,
да се новац заради и троши,
уз њега је ту Јованчић Вања,
а Јевтовић Јела жена Сања,
из Источног Сарајева стиже
резултате значајне постиже.
Из Лакташа испред породица
Голубовић стигла је Славица,
она шије и мјере узима
и кројачку радњу своју има.
Тодоровић с њима је Свјетлана
из Челинца стигла овог дана.
Приступила тог је дана тада
прослављена Ковачевић Нада,
дошла нам је чак из Прњавора
па ти ево дугог разговора
два је сата Скупштина трајала
питања се разна постављала.
Породица све нас редом спаја
присутна је ту и Брезо Маја
и још многи који су пристигли
а медији ту су неки стигли
стигла СРНА, Паљанске новине,
да пропрате бесједу Скупштине,
породица вишечланих с Пала,
на присуству свима њима хвала.

У Палама, 09 . јуна, Љета Господњег, 2019. године, Саша Николић

 

[ 1. НАСЛОВНА , АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА ] 13 Јун, 2019 11:49

  У недељу 9 јуна 2019. године у сали СО Пале одржана је скупштина удружења вишечланих породица "Пале 4+". На скупштини су осим породица чланица удружења, били присутни предсједник републичког удружења 4+ као и представници удружења из Челинца, Прњавора, Лакташа, Котор Вароша, Бања Луке, Хан Пијеска и Источног Новог Сарајева..Представник Паљанског општинског руководства био је предсједник СО Пале Синиша Ласица.

 

На скупштини је било говора о ситуацији у којој се налазе вишечлане породице као и о начину како да се она побољша, како би што већи број младих људи схватио да се таквим породицама дају заслужене привилегије у свим областима живота, те да би се тако лакше одлучивали за стварање сопствених вишечланих породица. На тај начин би у знатној мјери утицали да се негативни проценат наталитета ако не промјени у позитивни, а онда макар заустави.

Иако су на вријеме, путем електронске поште, биле обавјештене све значајније медијске куће из Републике Српске, на скупштину су дошли само новинари новинске агенције СРНА и ОСМ телевизије са Пала. Истичемо да је портал Пале Ливе објавио о чему се причало на скупштини. Доле је линк тог портала.

http://www.palelive.com/ninkovic-drustvo-da-nas-ne-smatra-socijalnim-slucajevima/ 

Скупштина 2019 1                               Представници удружења на скупштини 2019

[ 1. НАСЛОВНА ] 30 Мај, 2018 12:09

У петак 25 маја је извршена додјела по 10 младих кока носиља за пет породица чланица нашег удружења. Ову донацију је на свој захтјев имајући жељу да помогне нашем удружењу извршио ОО ДНС-а Пале. Истакнуто је да је ово само почетак помоћи породицама нашим чланицама, од стране овог Одбора, који у потпуности прихваћа циљеве нашег удружења, као и то да желе да на најбољи начин допринесу, да наши чланови не буду посматрани само кроз социјалну призму, него и да добију оно што заслужују самим чином стварања вишечланих породица.
У разговору са њима смо добили увјеравања да ће се и у скупштини борити да на локалном нивоу, добијемо заслужене привилегије и олакшице, како би то био мотив младим брачним паровима у нашој општини, да се одлуче за стварање породица попут наших.
Овом првом додјелом обухваћено је 5 породица који су одмах имали услове за пријем младих кока носиља, и то породице: Ремовић, Пекић, Ковачевић, Пљеванчић и Кокотовић.
Користимо ову прилику да се испред удружења и у име породица, захвалимо дародавцу !

                         Додјела младих кока носиља             Коке носиље на ливади

[ 1. НАСЛОВНА ] 10 Мај, 2018 12:03

Објављујемо аудио снимак обраћања предсједника удружења " ПАЛЕ 4+" одборницима СО Пале на скупштинском засједању 27 03 2018 године.
Тонски запис смо добили прије пар дана тако да га тек сад објављујемо. Квалитет снимка је прилично лош због лошег микрофона у сали СО Пале.

Линк за преглед и слушање обраћања је :

https://youtu.be/NwPQ91B7uuc

[ 1. НАСЛОВНА ] 05 Април, 2018 11:57

Данас су нам се јавили из актива жена СДС и рекли да ће нашем удружењу донирати јаја за васкрс. У 14:30 је донешено 30 шкољки јаја. Предлажем пошто се ради о малом броју јаја, а имајући у виду број наших чланова (преко 100 породица), да ја као предсједник удружења позовем толики број породица које по подацима које имамо сматрам да због незапослених чланова породице требају бити позвани и њима уручити у удружењу по шкољку јаја.
Подјела донираних јаја ће бити вршена сутра од 12 часова у просторији удружења "ПАЛЕ 4+"

Овом приликом се захваљујемо активу жена СДС Пале

Донација васкршњих јаја

 

[ 1. НАСЛОВНА ] 20 Фебруар, 2018 11:47

Удружење је кренуло у реализацију потписивања уговора са фирмама са територије општине Пале које су изразиле спремност да члановима вишечланих породица које су чланови нашег удружења код продаје својих производа, артикала или услуга одобре специјалан попуст. На овај начин се ствара круг пријатеља удружења, а сви они су се придружили свима онима који желе да на свој начин помогну нашем друштву у борби против "бијеле куге". Овом приликом им се свима захваљујемо и очекујемо да ће и ова објава учинити то да се број оних који нас на овај начин подржавају бити из дана у дан све већи. У прилогу ћемо објавити називе фирми које су већ потписале уговоре, проценте смањења цијена, као и услове провођења уговора. Све породице које нису до сада преузеле чланске карте то могу урадити у наредном периоду у просторији удружења.
Такође обавјештавамо чланство да су сви спортски колективи са Пала, којима смо се обратили, одобрили бесплатно тренирање за све чланове наших породица. И њима се овом приликом захваљујемо.

Списак потписаних уговора

[ 1. НАСЛОВНА ] 04 Октобар, 2017 11:30

Данас 04 10 2017 је одржана сједница Скупштина Општине Пале. У паузи засједања свим присутним одборницима СО Пале предсједник удружења "Пале 4+" је подијелио обавјештење докле се дошло у реализацији помпезно најављиване додјеле новчаних средстава у виду пронаталитетног додатка који се требао исплаћивати на мјесечном нивоу свим мајкама које су родиле четворо или више дјеце од којих је бар још једно малољетно. У ову сврху је у усвојеном буџету за ову годину планиран износ од 94 000 КМ. До данашњег дана није за ту ставку уплаћена ни једна једина марка. У удружење "Пале 4+" је стигла информација да ће ових дана бити расписан јавни конкурс за додјелу пронаталитетног додатка а за који сматрамо да ће процедуру додјеле обећаног додатка још више продужити. Иначе сву документацију која је потребна као доказ о испуњавања услова за додјелу поменутог додатка су мајке које испуњавају услове већ донјеле у удружење укључујући и бројеве текућих рачуна. Напомињемо да смо списак са свим подацима већ давно доставили начелници за привреду и друштвене дјелатности Општине Пале. Од одборника смо тражили да бар ,како се надамо, у задњој фази реализације већ давно договорене исплате, убрзају исплату на начин да одобре да сву прикупљену документацију у име мајки може предати удружење у име њих. Надамо се да ће бар тај наш захтјев бити брзо одобрен и проведен.

Уприлогу објављујемо обавјештење које су од нас добили сви присутни одборници на данашњој сједници Скупштине Пале

Обавјештење дато одборницима

 

[ 1. НАСЛОВНА ] 02 Август, 2017 09:42

Крајем прошлог мјесеца у просторију нашег удружења дошао је начелник Општине Пале Бошко Југовић. Интересовао се за рад нашег удружења и обећао да ће веома брзо доћи до реализације исплате пронаталитетног додатка за који су ове године усвојеним буџетом предвиђена средства у висини од 94 000 КМ.
Његов долазак је био повезан и са молбом према нама да замјенимо просторију коју користимо, за другу на истом спрату да би омогућили саобраћајној полицији рад у три канцеларије које са досадашњом нашом просторијом чине једну цијелину. Молбу смо усвојили и прихватили преселење чим се стекну услови а то је да се нова просторија окречи и очисти тј доведе у стање у каквом је тренутно наша канцеларија.

Долазак начелника у нашу канцеларију

[ 1. НАСЛОВНА ] 10 Април, 2017 08:18

Обавјештавам све чланове удружења да ће се састанак удружења "ПАЛЕ 4+" одржати у сриједу 12 априла у 17:00 у скупштинској сали СО Пале. Тема састанка је - ситуација око исплате пронаталитетног додатка за активне вишечлане породице које имају бар једно малољетно дијете.
На састанку ћете добити и информације око свих активности удружења у периоду од одржавања последњег састанка удружења !

Предсједник удружења.

 Slika sa sastanka

[ 1. НАСЛОВНА ] 29 Јануар, 2017 11:47

O сaстaнку кojи смo oдржaли у субoту писaли су и нa пoртaлу trebevic.net

Прочитајте текст написан у вези тог догађаја користећи линк на доњој слици.

Са портала требевић нет

[ 1. НАСЛОВНА ] 28 Јануар, 2017 21:44

Данас је у сали СО Пале одржан састанак удружења "Пале 4+".Састанку је био присутан велики број представника породица чланица. Екипа телевизије ОСМ је направила прилог са овог догађаја који је емитовала у свом дневнику.
Прилог можете прегледати на кликом на доњу слику.

Детаљ са састанка

[ 1. НАСЛОВНА ] 17 Јануар, 2017 20:33

Из студија из И Сарајева је емитован прилог у којем је предсједник удружења "Пале 4+" разговарао са новинарком РТРС о нашем удружењу у јутарњем програму Радио Телевизије Републике Српске.

 РТРС - Јутарњи програм 16 01 2016

Прилог погледајте од 2 06 20 до 2 17 57

 

 

[ 1. НАСЛОВНА ] 13 Јануар, 2017 15:28
На Паљанском шеталишту на лед екрану фирме NF-Tel постављена је честитка за православну 2017- у годину коју је наше удружење упутило члановима удружења и свим грађанима Пала.
Захваљујемо се власнику фирме NF-Tel који нам је омогућио постављањe наше честитке.
 
Слика шеталишта са нашом честиткомЧеститка на четалишту
[ 1. НАСЛОВНА ] 07 Јануар, 2017 10:04
Честитка за Божић
[ 1. НАСЛОВНА ] 06 Јануар, 2017 10:14
Честитка за Бадњи Дан